maanantai 31. tammikuuta 2011

Minilöytöjä kirpparilta


Tänään oli Satakunnan Kansa -lehdessä aiheena Porin kirpputorit - niitä kun on tänne viime aikoina tullut paljon lisää. Ihan kiva näin keräilijän kannalta! Nytkin kun tein tällaisia aarrelöytöjä: taas yksi lyhty (mutta kun on niin ihana - sen peräseinässä on peili - ja halvalla sai...), paperista bambuseinämää, puhelinkoppi, kello vaikkapa torille (!), pegasos-heppa, matka-arkku, ruukku, lasten polkupyörä, nalle ja kasa Fazerin sinistä (ovat oikeasti pinssejä, mutta kun ottaa pinssisysteemin pois, niin saa suklaalevyjä).

lauantai 29. tammikuuta 2011

Porin Nukke-, nalle- ja nukkekotitapahtuma

Tänään lauantaina oli Porin ensimmäinen Nukke-, nalle- ja nukkekotitapahtuma. Väkeä pyöri myyjien ympärillä ihan kivasti ja itsekin tein löytöjä. Oli kiva tavata paljon tuttuja alan harrastajia ja jopa nettituttuja. Ihana päivä siis!
Haa, tässä kuvassa olen minä kameran kanssa! Tapahtumassa kun oli näytteillä harrastajien tekemiä, nukkeja, nalleja ja nukkisjuttuja.

Ja tällaista minä ostin: Aviksen pajan Minna Talvilahdelta ostin rouhemateriaalia ja mielettömän ihanan mukitelineen satumaisine mukineen (Alakuvassa mukit tarkemmin aiheinaan: Ihmemaa Oz, Tuhkimo, Hannu ja Kerttu, Lumikki, Bremenin soittoniekat ja Kolme porsasta.). Johanna Järvenpäältä suloinen laukku, metallinen sateenvarjo ja punainen matto. Pirjo Rajasalolta ihana valkoinen liina ja kori. Kerttu Raunelalta kaksi pyyhettä. Eufrosyyneltä eli Seijalta kaksi seimikuvaelmaa. Kahden verkoissa olevan lasikuulan myyjää en muista.

Tästä tapahtumasta tulee todennäköisesti perinne tänne Poriin, joten varmasti ala saa lisää uusia innostuneita harrastajia.

Punainen polkupyörä ja muita löytöjä

Porista on löytynyt mm. punainen polkupyörä...
Kankaanpään kirppareilta löytyi kissankoppi, pyyhkeitä, lakanoita, lattiakynttilänjalka ym.

Ja Porista vielä eläinten päitä, materiaaleja ym.

keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Poristakin löytyy





Porin kirppareilta löytyi tänään tällaista. Yläkuvan keinu saa pehmusteet ja ympärilleen kukkaköynnöksen.

tiistai 25. tammikuuta 2011

Vaikka mitä löytöjä

Tulipa eilen käytyä Raumalla kirppiskierroksella ja sieltähän löytyi kaikenlaista kivaa: satumaisia helmipuita ja helmirasioita Aladdinin palatsiin...
... puupala johonkin puutarhajuttuun, pyöreitä vihreitä lasi-ikkunoita, kukkamateriaalia ym....

... erilaisia nukkehahmoja ja suloinen puuhevonen...

... pitsiä, lasikelloja ja ruusukuvioisia puuhelmiä...

... taulu, ruukkuja, kala ym..

... kaksi erilaista kannua joihinkin uusiin kannuprojekteihin...

... ja veneaihio vesiaiheisen pikkuboksin tekoon.


Jo viime viikolla Porista ostin koristekamelin, Suojelusenkeli-taulun ja ihanan hyllysysteemin johonkin kauppaan.

keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Syysunelman puutarha valmis











Blogitunnustus



Sain Raijalta Hurahtanut Nukketaloihin -blogista tunnustuksen. Kiitos Raija!
Haasteeseen kuuluu, että kertoo 7 asiaa itsestään:
1. Olen totaalisen hurahtanut nukkekoti- ja miniatyyri-ihminen.
2. Olen rakastanut piirtämistä siitä asti, kun sain kynän pienenä käteeni.
3. Tykkään koluta kirpputoreja. (Jos joku ei ole sitä vielä huomannut!)
4. Olen Harry Potter -fani.
5. Kerään possuja ja enkeleitä ja vanhoja peltirasioita.
6. Olen koti-ihminen.
7. Askartelemaan aloin vasta, kun hurahdin nukkekoteihin v. 2006.
Tunnustusta en laita tällä kertaa eteenpäin.

tiistai 18. tammikuuta 2011

Aitaa


Ympäri Syysunelman puutarhaa olen tehnyt oikein vanhaa ja ränsistynyttä aitaa. Paksummat osat ilotulitusrakettien tikkuja ja ohuemmat kahvitikkuja. Menihän siinä aamupäivä, kun ensin katkoin tikut sopiviksi paloiksi, liimailin yhteen ja sitten aloitin maalaamaan - ensin pohjakerros , sitten krakelointimaalia ja lopuksi päällikerros. Nyt, kun aidat ovat paikoillaan, niin on vuorossa niiden sammalointi, risujen ja muiden vastaavien lisääminen ja joukkoon vielä ruohoa ja kukkia...

Muutama kirppisostos

Vaihteeksi taas kirppisostoksia: iso peili (joka kuuluu olla pystyasennossa), ukkeli, tuulimylly, kukkia, kangasta, matto, kiulu, ruukku ja suloinen kahvipannu....
... pikkuruistakin pienempi lasieläin, avaimia ja nuolenpäitä.

Sitten löytyi ihana pieni kahvikannun muotoinen juttu, josta otan etuseinän pois ja saan tehtyä tästä suloisen pikkuboksin. (Itse asiassa minulla on jo ennestään samantapainen kannu olemassa, josta teen boksin, mutta en ole näyttänyt siitä vielä kuvaa. Se toinen on paljon isompi ja siinä on hylly ja lasinen etuovi, joten boksin sisältö näkyy. Näistä sitten myöhemmin, kunhan alan tekemään niitä...)

keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Verhot ja lehdet

Syysunelman puutarhamökki sai hempeän ruudulliset verhot...
... ja maastoon on alkanut ilmestymään syystuulen tuomia vaahteranlehtiä. Lisäksi muutaman tunnelmakuva aikaisemmin päivällä otettuna.



Syysunelmaa

Tässä kuvia, mihin asti sain puutarhaa tehdyksi eilen. Puutarhan ympärille tulee ainakin vielä pikkuisen vanhaa aitaa. Kastelukannutaloon pitää tehdä kukka-amppeleita roikkumaan ja hyllyyn sisälle muutama omenahillopurkki ja mitä nyt mieleen juolahtaa...










... tästä on hyvä jatkaa...